lauantai 12. elokuuta 2017

Seitsemän viikon kiertävä ruokalista - viikko 1



Ensimmäinen kokoviikko starttaa maanantaina. Ensiviikon ruokalistalla ovat seuraavat ruuat:

Maanantai - kaalilaatikkoa

Aamun aikataulu meni vähän pipariksi, mutta vähän myöhässä pääsin kaalin ostoon. Google-hakuun laitoin tällä kertaa jo heti 'erilainen kaalilaatikko'. Osumia löytyi monta. Päädyin Mimmin ohjeeseen blogista Makunautintoja Mimmin keittiöstä. Lapsille tämä ei tietenkään uponnut, mutta hyvää oli meidän aikuisten mielestä. Curry antoi ruualle kivan maun.

Tiistai - texmex

Texmex on meillä ollut sellainen iltapalaruoka, mutta se tipautettiin nyt päivälliskastiin. Pannulla paistuivat sipuli, jauheliha, broilerisuikaleet ja nakit. Vihannekset pilkottiin omiin kippoihinsa; salaattia, kurkkua, tomaattia ja paprikamixiä. Päälle salsa-kastiketta, kermaviiliä ja juustoa. Näistä aineksista kukin kokosi makunsa mukaisen tortillan.

Loppuviikko menikin sitten ihan plörinäksi hääjuhlavalmistelujen vuoksi. Keskiviikkona keskityimme niin pienten piparkakkutalojen tekoon, että ruoaksi tehtiin vain jotain mitä jääkaapista äkkiseltään löytyi.

Olin joskus Porissa Ice Cream Housessa glögillä joulun aikaan ja siellä oli glögilaseissa näitä pikkiriikkisiä piparkakkutaloja. En ole mikään näprääjä, joten tämä vaati minulta todella paljon kärsivällisyyttä, mutta niin ne vaan valmistuivat.

Torstaina paistoin täytekakkupohjia 70 hengelle ja perjantaina keskityin mustikkamuffinseihin. Torstaina teimmekin visiitin McDonald'sille ja perjantaina suuntasimme ajoissa mökkimaisemiin. Menisiköhän ensiviikko paremmin suunnitelman mukaan?

Näin ruokalistan siis piti mennä...

Keskiviikko -. Kalakeitto
Torstai - Lihapullat
Perjantai - Uunimakkara

Hääjuhlia vietettiin mökillä navetan juhlatilassa. Isäntä hoiti siellä ruokapuolen ja minä kahvileivät. Koko perhe oli valjastettu hommiin, jotta 70 hengen juhlat onnistuivat. Näin isoja pippaloita meillä ei ole aiemmin siellä ollutkaan.

Navetta on paljon näistä ajoista muuttunut, kun pidin siellä myös kirppistä.



Olisi huikean hienoa, jos kommentoisitte jotain käytyänne täällä blogissa :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti