perjantai 11. elokuuta 2017

Seitsemän viikon kiusaukset

Tuossa kesällä päätin tehdä meille seitsemän viikon kiertävän ruokalistan arkeamme helpottamaan. Lähinnä se helpottaa sitä jokapäiväistä pohtimista 'mitä tänään syötäisiin?'. Netistä löysin monenlaisia ruokalistoja mm. Martoilta, Ikimuistoista -blogista sekä Äiti ja melukylän lapset -blogista. Muokkasin näistä meille sopivan listan, kun nyt suunnilleen tiedän nuo meidän perheen inhokit ja herkut. Koska olen kotona, olen meidän perheen arkiruokavastaava ja näin ollen haastan myös itseni kokeilemaan uusia juttuja. Viikonloput jätin listalta pois, koska lapsilukumäärä vaihtelee toisinaan viikonloppuisin ja välillä käydään ulkonakin syömässä. Pudotin myös raskaampia iltapaloja päivällisaikaan. Ne ovat niitä, joita lapset kyselevät kaihoisasti, että onko meillä jotain ERITYISTÄ iltapalaa. Näihin lukeutuvat siis esim. pizzat ja texmex.

Tämä seitsemän viikon ihanuus siis alkoi samaan aikaan koulun kanssa eli eilen. Torstaina ruokalistalla oli lasagnea. Ihanan reseptin löysin Soppa365:n sivuilta. Titti Alangon paras koti-lasagne for ever vei ainakin minun sydämeni (eli ei se tie pelkästään miehen sydämeen käy vatsan kautta). Seuraavalla kerralla ehkä vähennän VÄHÄN voin määrää ja jätän paprikan pois (korvaan sen ehkä porkkanalla). Ohje siis löytyy tuolta linkin takaa. Tätä ei turhaan sivuilla hehkutettu. Se oli juuri sellaista, jota jäi kaihoisasti ajattelemaan vaikka vatsa ei enää vetänyt yhtään.

Tänään perjantaina olivat vuorossa juurespihvit. Google-haulla 'parhaat juurespihvit' löysin Lilyn vaatimattoman 'Maailman parhaat kasvispihvit' -ohjeen (aika mahtipontisia nämä ohjeet, mitkä tarttuvat silmiini). Valintaan vaikutti myös se, että ohje oli niin helppo - vain kolme ainetta; kesäkurpitsa, halloumi ja muna, kaikkia yksi. Työpöydällämme nökötti mökiltä tuotu megalomaaninen kesäkurpitsa, joten valinta oli helppo. Kesäkurpitsa raasteeksi (siinä menikin tovi) ja valumaan siivilään, halloumi raasteeksi (laitoin kaksi, koska kurpitsa oli niin järjettömän suuri) ja lopuksi kaksi kanamunaa joukkoon (ohjeessa oli vain yksi, mutta viittaan edellseen syyhyn). Mausteeksi laitoin vain suolaa ja mustapippuria. Minä tykkäsin näistä kovasti, mutta kenellekään neljästä lapsesta nämä pihvit eivät uponneet. Onneksi juurespihvi on niin laaja käsite, että kun se seitsemän viikon kuluttua tulee uudelleen vastaan, voin käyttää ihan eri raaka-aineita.

Raaka-aineet yksinkertaisuudessaan

Kaikki vaan raasteeksi...

Kananmunat joukkoon valutuksen jälkeen. Sitten vaan homma pihveinä uuniin ja nämä tuli syötyä niin nopsaan, että valmiista pihveistä ei sitten enää kuvia tullutkaan...





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti