maanantai 22. maaliskuuta 2021

Lukuhaaste haastaa neulomaan

Lapseni sai tänään lukuhaasteen koulusta. Luetaan 30 erilaisessa paikassa eri päivinä, 15 minuuttia kerralla. Kun nyt saan joka tapauksessa olla läsnä näissä lukusessioissa seuraamassa, että sanat ja virkkeet luetaan suurinpiirtein oikein niin ajattelin yhdistää tähän oman neulehaasteen. Lähdetkö mukaan? 15 minuuttia päivässä 30 päivän ajan?

Paikat löytyvät alla olevasta kuvasta. Lisään tähän postaukseen kuvia sitä mukaan, kun edistymme. Tänään aloitimme autossa. Emme siis menneet mihinkään. Istuimme vaan liikkumattomassa autossa lukemassa ja neulomassa kännykän ajastimen laskiessa meille aikaa. Kivaa, eikö? Lapsen mielestä tämä oli ainakin huisin hauskaa, etenkin kun sai istua selkä menosuuntaan :) 


1. haastepäivä - lue autossa
Neulepaita edistyi muutamilla kerroksilla


2. haastepäivä - lue (neulo) pipo päässä.

Meinas tulla kuuma. Oman haasteensa tähän antoi etälukiolaisen samanaikainen esitelmä. Piti olla ihan hys-hys. Luku-urakan loppupuolella tuli viesti 'voitte lakata kuiskimasta' 😂

3. Haastepäivä - lue peilille

Lapsena meillä oli tapana sanoa, että kylään oli tullut vastarannan kaveri. Sillä tarkoitettiin tyyppiä, jolla oli vähän kaikki pielessä. Kaikki harmittaa silloin eikä mikään suju. Äitinä olet se ihminen, joka ottaa tämän kaiken vastaan. Aika osuvasti tänään luettiin ja neulottiin peilille. Lapsi ei kuitenkaan sieltä peilistä halunnut nähdä sitä kaikelle vihaista tyyppiä. Hänen mielestään on ok olla vihainen. Se on vaan aika rankkaa - ainakin näin aikuisena ja vanhempana.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti