keskiviikko 21. huhtikuuta 2021

Siivouskalenteri

Kun olen tällainen kotona työskentelevä äiti-ihminen, olen melko tarkkaan organisoinut hommani kalenteriin. Kiertävästä ruokalistasta on jo aika monta postausta, joten annetaan sen nyt olla (nyt on lempiruokaviikko). Tällä kertaa aiheena siivous ja sen kalenterointi. 

En todellakaan rakasta siivousta, mutta pidän siististä kodista. En kuitenkaan halua tehdä mitään kiukkusiivouksia, koska siitä kärsii koko perhe. Haluan pitää kodin siistinä sopivina palasina. Katson, että se on mun duunini, koska olen kotona ja saan siitä korvauksen. Niinpä uuteen kotiin muutettuamme ennen vuodenvaihdetta, aloin heti muokata siivouskalenteriani ja se on yhä käynnissä. Yhtenä päivänä on yleensä yhden tilan siivous + tietysti tiloja, jotka vaativat päivittäistä huomiota (keittiö ja eteinen sekä veskit). Tänään mulla oli ohjelmassa yläkerran aulan siivousta, kaiteiden ja ikkunalautojen pyyhintää yms. Tämä tapahtuu kolmen viikon välein. Kivasti kaiteissa oli taas pienillä sormilla piirreltyjä kuvioita ja kuonon jälkiä. Se on kumma, miten paljon hiekkaa myös kulkeutuu sisälle. Koirat tietysti etupäässä sitä kuljettavat turkissaan, mutta myös lapset, kun yhtäkkiä hakevat kännykän/pallon/pokekortin ja mitä milloinkin.

Tänä aamuna olisi kyllä tosi paljon väsyttänyt, mutta ei se auta kuin siivousliinat riviin ja hommiin...

Tiettyihin viikonpäiviin olen sitonut joitakin hommia esim. kaikki käsi- ja kylpypyyheet vaihdan maanantaisin. Keittiön tiskirätti (saako puhua räteistä?) vaihtuu päivittäin. Maanantaisin myös kukat saavat vettä (koska olen kasvattamassa itselleni viherpeukaloa - tästä joku toinen kerta) tai kahvia lantrattuna. Kaikki eivät joka viikko. Sunnuntaisin tyhjenevät kaikki roskikset. Tosin lapset tyhjentävät omat roskiksensa (ehkä noin viidennen käskyn jälkeen), kun siivoavat perjantaisin omat huoneensa. Siivouksen jälkeen on mukava nauttia puhtaasta kodista (noin kaksi tuntia). Eihän se kauaa siistinä pysy, mutta kyllähän eläminen saa näkyä. Mukavaa päivää sullekin! Tänäänkin paistaa aurinko!2 kommenttia:

  1. Hieno systeemi ja ison perheen kanssa varmaan pakkokin olla järjestelmällinen. Minä en ole ikinä haltsannut siivoamista, voin sanoa että meillä ei ole siistiä ikinä. Enkä ole myöskään osannut osallistaa muita perheenjäseniä vaikka pitäisi,nyt kun käyn kokopäivätyössä. Kyllä minäkin siististä huushollista tykkäisin mutta en ole valmis raatamaan sen eteen kaikkea vapaa-aikaani. Nyt on kyllä helpompaa kun ei ole enää pieniä lapsia sotkemassa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva, kun kävit lukemassa. Mulla on silleen tietty eri tilanne, kun olen vallan kotona ja mun työ on kotona. Eri juttu, jos oisin kodin ulkopuolella töissä. Silloin siivoushommat pitäisikin jakaa eri tavalla 😊

      Poista