maanantai 5. syyskuuta 2016

Ruokalista kuuden hangoittelevan hengen perheeseen

Mitä tänään syödään? Ensimmäiset sanat koulun jälkeen... 365 kertaa vuodessa kerrottuna ainakin kahdella, jos siihen lisätään myös iltapalakyselyt. Ainainen päänvaiva, mitä laittaisin ruuaksi. Yksi ei tykkää lihasta, toinen kalasta, kolmas ei syö riisiä ja neljäs ei tykkää keitoista. Tähän pätee vanha sananlasku 'kun toiselle kumartaa, niin toiselle pyllistää'. Niinpä ajattelin ryhtyä ruokalistan laadintaan. Jos ruokalaji kelpaa suurimmalle osalle syöjistä eikä kukaan tee nälkäkuolemaa aterian jälkeen, voitanee kyseinen ruokalaji hyväksyä listalle!? 

Jos lisukkeet ois suunnilleen peruna, pasta eri muodoissaan ja riisi, niin sitten vaan arvotaan siihen kumppanit. Lasten ruokainhokit sisältävät onneksi aina poikkeuksia eli tonnikalaa esimerkiksi ei lasketa kalaksi. Vaikka googlen mukaan tonnikala (Thunnus thynnus) on tonnikalojen ryhmän suurin laji ja samalla makrillien heimon suurin laji eli selkeästi kala. Tiesittekö, että tonnikala voi elää jopa 25-vuotiaaksi ja sen uintinopeus voi olla 80 kilometriä tunnissa. No, nippelitiedoilla ei avata tietä lapsen lempiruokamaailmaan...

Siispä kansion ja muovitaskujen ostoon ja ruokalistan tekoon. Tänään saa kunnian tosiaan aloittaa Valion tonnikalapasta, jonka ohjetta en ole vielä yhtään muokannut.




Jos sulla on kokemuksia moisen ruokalistan tekemisestä tai selkeitä lapsiperheen suosikkeja, niin mielelläni otan vinkkejä vastaan! 

ps. en halua viettää pitkää aikaa hellan ääressä... vaikka se uusi ja hieno induktioliesi onkin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti