perjantai 22. toukokuuta 2020

Ihmeperheen kiertävä ruokalista

Mikä ihmeen ihmeperhe, saatatte ihmetellä? No, meidän perheessämmehän on ollut lapsia joka lähtöön. On ollut sun lapsia, mun lapsia, meidän lapsi ja sitten niitä lainalapsia - jotkut käypäseltään ja toiset pitkäaikaisesti. Kaikki rakkaita ja tärkeitä. Lähes kaikkien lasten tulo perheeseemme on ollut tiedossa jonkin aikaa, joten olemme saaneet siihen yhdessä valmistautua. Niinpä ennen erästä 'perheenlisäystä' silloinen lapsukainen viimein jo totesi, että milloin nämä ihmelapset nyt sitten oikein tulevat meille. Niinpä tämä ihmeperhe-nimitys on jäänyt elämään. En tiedä, onko meillä sen kummempia supervoimia, mutta perheen monimuotoisuus on ehkä meidän pieni ihmeemme.

Tässä nyt kuitenkin se uudelleen väsäämämme kiertävä ruokalista. Korona-aika nimittäin sekoitti tämänkin. Nämä ovat siis päivällisruokia arkipäiville. Viikonlopun ruuat suunnitellaan erikseen kulloistenkin mielihalujen ja perheen silloisen vahvuuden mukaan. Koronaeristyksen aikaan kotona syötiin sekä lounas että päivällinen ja viikonloputkin vietettiin kotona, kun 'under-the-dome -kupu' laskeutui päällemme sulkien rajat emmekä enää päässeet edes mökille. No, nyt palaamme taas normijärjestykseen (kunnes kesäloma taas sotkee hienon organisointini).

Lähtökohtana on, että joka viikolla on yksi keittopäivä, makkarapäivä, kalapäivä, kanapäivä ja lihapäivä. Ennen oli myös kasvispäivä, mutta lihansyöjämieheni torppasi sen, joten ujutan ne vihannekset näihin muihin aterioihin. Kaikki ruuat tehdään itse aineksista, joita ruuan verkkokaupan kuski meille toimittaa. Mutta jos ruuanlaittajaa laiskottaa, niin sitten otetaan chillisti ja suhautetaan mäkkärin autokaistalle tai kaivetaan puhelimesta joku nälkään avun tuova äppi.

Ensiviikolla syömme siis seuraavasti:

Maanantaina
Tortillakeitto Soppa365:n sivuilta

Tiistaina:
Maailman paras nakki/makkarakastike
(tämä on alunperin Korianterin sivuilta, mutta koska en sitä enää löytänyt, laitan ohjeesta kuvan teille)

Keskiviikko:
Makaronilaatikko
(tämä on ohje, jota jo poismuuttaneet lapset ovat eniten kysyneet)

Torstai:
Friteerattu kana ja riisi
(kanapalat leivitetään ja friteerataan pannulla öljyssä, on namia!)

Perjantai:
Paistettu lohi ja ranskalaiset


Olisiko näistä sinulle hyötyä? Tämän suunnitelman pohjalta on helpompi tehdä viikon ruokatilaus verkkokaupasta. Olen kokeillut sekä K- että S-ryhmän ruuan verkkokauppaa. K-ryhmän kaara nyt toistaiseksi kuljettaa meidän ruokamme.

Huomenna kirjoittelen taas vuorostaan käsitöistä, kun lähdin mukaan myös yhteisneulontaan... mut siitä huomenna lisää!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti