maanantai 31. elokuuta 2020

Viikkosiivousta ilman hulluutta tai himoa

Kalenterissani on jo muutaman vuoden ollut ohjelmoituna päivittäin joku/jotkut siivouskohteet. Siivous ei nimittäin kuulu lempihommiini. Kuulun facessa siivoushullut -ryhmään, mutta en varsinaisesti ole kyllä mikään siivousrätin kanssa hulluna heiluva. Tykkään siististä kodista ja koska inhoan hikoilua niin en tykkää myös siivota apinan raivolla. Niinpä olen ohjelmoinut kodin siivoukset tasaisesti jokaiselle päivälle ja hoidan senkin tällaisena lempeänä intervallisiivouksena - siivoa puoli tuntia, lepää vartti jne. 

Eilen havaitsin myös instassa hauskan 30 päivän projektin - raivausriennot. Ekana päivänä poistetaan 30 tavaraa, toisena 29 jne. En varsinaisesti ole mikään hamstraaja, mutta silti tavaraa kertyy nurkkiin. Nyt siis raivataan. Ujutan sen tähän normiviikkosiivousrytmiin. Tänään siis ohjelmassa seuraavat kohteet:


Sitten vaan hommiin!!

Noniin, koska en aamulla vilkaissut kalenteriani, petasin sängyn aivan turhaan aamulla ja tein näkymätöntä työtä. Kukaan ei noiden seuraavien kuvien välissä olevaa ohittamatonta hikoilua aavista. 

Vain koira puuttuu...

Siinä tyhjeni yksi ammattijärjestäjä Laura Holmströmin nimeämä 'helvetinkassi' (n. 20 poisheitettävää tavaraa esim. lapsen matkustuslupa 2 vuoden takaa, useampia kuusiokoloavaimia sekä toimimattomia auton tupakansytyttimeen liitettäviä puhelimen latureita. Mitä kaikkea sitä jää nurkkiin pyörimään?!? Nämä olivat tosin pyörineet autossa, joka lähti tänään vaihtoon.) Petivaatteet menivät pyykkiin, joten samalla piti tyhjentää kuivausrumpu ja suorittaa maanantainen koneen suodattimia koskeva rutiinipuhdistus. En tiedä, onko mikään muu päivä yhtä tehokas rutiineille kuin maanantai. Minulla ei ainakaan muille päiville ole niihin sidottuja rutiineja. Kodinhoitohuoneessa suunnittelin hetken tyynyliinojen läpikäyntiä, mutta hylkäsin sen, koska se olisi laajentanut päivän urakkaa ja hikoiluriskiä liikaa. Siispä tyydyin nakkaamaan roskiin yhden liian kapoiseksi kutistuneen tyynyliinan ja isännän työkauluspaidan, joka oli varmasti se mukavin, mutta jonka kaulus oli nähnyt parhaimmat päivänsä (raivausrientosaldo siis 22).


Sitten eteisen kimppuun (koska se on nopein ja samalla tulee imuroitua raput, jotka keräävät luonnottoman paljon roskaa). Tässä välissä ruuan verkkokaupan sovellus ilmoitti, että tilaamani ruuat ovat jo yllättävän lähellä (= varaudu kantorumbaan ja hikoiluun - jälleen!)

Viimeisenä vaan ei vähäisimpänä olisi olkkarin imurointi. Loput raivaustavarat kerään luultavasti olkkarin hyllystä, johon tulee lykättyä ne lehdet, jotka luen joskus, kun minulla on aikaa. Onneksi taloyhtiössä on kierrätyspiste, johon nämä lehdet voi jonkun iloksi vielä viedä. Yllättäen myös kosmetiikkanäytteitä löytyi sieltä...hmmm! Siinäpä oli sitten tämän päivän urakka. 







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti