maanantai 26. huhtikuuta 2021

Viherkasvihulluus

 En tiedä, onko se tämä aika, uusi koti, vanheneminen vai mikä, mutta minulle on iskenyt pahalaatuinen viherkasvihulluus. Uusi koti leveine valoisine ikkunalautoinen loi siihen tietenkin loistavat puitteet. Niinpä vuodenvaihteessa päätin, että ostan joka viikko yhden uuden viherkasvin. Etukäteen mietin sille paikan ja sitten vaan shoppailemaan. Olen yrittänyt painaa mieleeni kasvien nimet ja liittynyt facessa asianmukaisiin ryhmiin (on muuten tosi opettavaista). Aamulla tulen tosi iloiseksi, kun kasvini ovat pysyneet jälleen yhden päivän hengissä hoidostani huolimatta. 

Viimeviikolla kirjoittelin siivouskalenteristani ja sen yhteydessä tiettyihin viikonpäiviin sidottuihin hommiin. Kukkien kastelun olen sitonut maanantaipäiviin. Toki tarkkailen kullanmurujani muinakin päivinä ja uusien tulokkaiden kanssa juon tulokahvit. Kaikkia kasveja ei välttämättä tarvitse edes joka viikko kastella, kun taas esim. yläkerran muori huutelee useamminkin vettä. Erilaisia kastelukannuja alkaa löytyä eri nurkilta, jottei hädän hetkellä tarvitse haeskeluun käyttää aikaa. Laitan teille nyt vähän kuvia näistä kavereistani ja joistakin vähän stooriakin.

Tuoksuköynnös ei ole juurikaan muuttunut sitten joulukuun, mitä nyt pudottanut kukkansa.


Tämä taitaa olla mun lempikasvi... tai sen  näen aina aamulla ekana makkarin ikkunalla.Lankaköynnös sai lankasomisteen.Marraskuun kaktus joutui heti vauvana Hermanni-kisun pureskelemaksi. Nyt on alkanut lykätä uutta lehteä, mutta näyttää silti runnellulta reikäisine lehtineen.


Muori tuolla taustalla on meidän perheen juoppo.


Nämä peikot on myös mun lemppareita.Tämä oli niitä ensimmäisiä tänne ostamiani kasveja.


Tämä yllätti minut kukkimalla jokin aika sitten.
Orkideoiden kanssa en ole koskaan tullut juttuun. Tämän jouluksi saadun kanssa aion nyt olla sitkeästi. Katsotaan, mitä siitä syntyy vai syntyykö mitään enää koskaan.Tämä vähän loukkaantui mökkimatkalla. Luuli varmaan saavansa jäädä mökille, kun Kankaanpäästä sinne tuotiin, mutta joutuikin vielä autoon. Pudotti muutaman nupun ja sitten avasi kaksi upeaa kukkaa. Katsotaan, miten jatkossa käy...


Tämän Eliaksen sain tyttäreltä synttärilahjaksi. On kuulemma näköiseni :) Tässä tämä taloprojektini... Siitä varmaan myöhemmin lisää...


Tämä ilmakasvi löytyi myös kankaanpäästä ja pääsi tuohon kynttelikköön asumaan.

Olisi kiva, jos jättäisit kommenttia käydessäsi :) 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti