perjantai 11. kesäkuuta 2021

Kesä - aurinko paistaa, mutta ruokaa pitää laittaa silti...

Kesällä pääluku ruokapöydässä vaihtelee sen mukaan kuka on missäkin. Loma (ja etätyöt) kuitenkin aiheuttavat sen, että päivittäin on oltava kaksi lämmintä ruokaa + aamupalat, välipalat, iltapalat ja ties mitkä palat. Lapsen futisvalmentaja juuri tiedotti, että pelipäivinä pitäisi syödä kuusi ateriaa. Siispä taas ruokalistan tuunaukseen. 


Siinä ois nyt kuluva viikko ja ensiviikko. Jos ihmettelette, miksi jotkut ruuat toistuvat, niin ne eivät ole tällä viikolla toteutuneet (vaan on niiden tilalla syöty jämiä jääkaapista), joten ne siirtyvät ensiviikolle. Ensiviikko on sen lisäksi lempiruokaviikko, jota ei voi tietenkään sivuuttaa. Muuten tulee sanomista (lapsilta)! Niinpä päivällisrivi näyttää hyvin ennalta arvattavalta. Perjantai-iltoja ja viikonloppuja en viitsi edes suunnitella, kun ne tuppaavat aina muuttumaan.

Tältä kuluvalta viikolta voisin mainita seuraavat reseptit, jotka mielestäni menivät meillä jatkoon.

  • Riisi-vihannes-broileripata, jonka ohje löytyy k-ruoka -sivuilta
  • Tonnikalamakaronilaatikko (en tiedä uppoaako lapsille, koska söimme sitä miehen kanssa lounasaikaan, mutta hyvää oli). Ohje löytyy täältä.
  • Hernekeitto itsetehtynä on törkeen hyvää. Maistui mukisematta myös perheen pienimmälle. Minä laitan joukkoon porkkanaraastetta, sipulia ja palvikuutioita. Tässä siitäkin ohje (en vaan laittanut lihaliemikuutiota).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti