sunnuntai 27. kesäkuuta 2021

Matkalla pohjoiseen - Päivä 1

Se on kumma, kun kesäloma alkaa ja hälytykset saa poistaa kännykästä, alkaa lasten sisäinen herätysjärjestelmä toimia ihan uudella levelillä. Ei tietoakaan pitkään nukutuista aamuista (lukuunottamatta teini-ikäisiä perheenjäsenistä). Mutta antaapa olla, kun on reissuun lähtö pitkän matkan vuoksi aikaisin aamusta niin taas saa kaikki herättää täydestä unesta.

Ihan aikataulussa päästiin kuitenkin lähtemään kohti pohjoista. Reitti on jo ennalta suunniteltu, yöpymispaikat riittävin mukavuuksin varattu ja edellisinä päivinä on ollut aikaa googlailla tekemistä lapsille kohteissa. Mukaan pakataan ilman muuta myös Baby Yoda, jonka kanssa on viimeaikoina kerätty Suomen kuntia. Tällä reissulla kuntia karttuu roimasti.

Automatkalla meillä on perinteisesti pelattu erilaisia matkapelejä, kuten laiva on lastattu, tarinan jatkaminen, arvaa mitä näen jne. Lapsen toiveesta tänään muodostettiin virkkeitä vastaantulevien autojen rekkareiden kirjaimilla (tajuaako ne itse, miten kehittäviä nää on 🤔). Mm. tällaisia keksittiin; Caesar juo yrjönsä 🤣 (CJY-).

Tänään ajettava matka on pitkä, jotta saamme nauttia Lapin lumosta sitten tulevina päivinä rauhassa. Ensimmäinen matkakohde on Ranua eläinpuistoineen. Ranuan eläinpuisto perhelippu taipuu myös suurperheellisille (65€ 2 aikuista + 1-8 alle 14v lasta 👍).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti