maanantai 5. maaliskuuta 2018

Muoviton maaliskuu ja muita kuulumisia

Kävin tänään elämäni ensimmäisen kerran viemässä muoviroskaa kierrätykseen. Jätteiden kierrätykseni ei ole vielä koskaan aiemmin yltänyt tälle levelille. 51 vuotta siis selvisin kierrättämättä muoveja, mutta nyt alan sitten olla vakituinen vieras kierrätyspisteellä. Hurahdin nyt siis tuohon muovittomaan maaliskuuhun ja sen myötä latasin kännykkään HSY:n jäteopas app'in. Selvää on, että meidän roskista suurin osa on muovia. Sen jo näkee tuosta muoviroskiin lähtevästä roskamäärästä. Hyvänä kakkosena tulee pahvi (maitotölkit sekä muut pakkaukset) sekä biojäte. Ihan perussekajätettä tulee uskomattoman vähän ja siitäkin lähtisi vielä osa, kun jaksaisi vielä vähän skarpata ja olla koko ajan vahtimassa, mitä lapset tunkee roskiin.

Jätteiden vähentäminen jo ostostentekohetkellä onkin sitten luku sinänsä. Päätin, etten osta korkillisia maitopurkkeja enkä jugurttipurkkeja. Noh, maidot on ihan ok, mutta litran jugurtit ovat aivan hirveässä kunnossa, kun lapset ovat käyneet niitä puristelemassa. Miten ravistellaan tölkkiä, jonka nokasta tursuaa jugurttia jo ennestään ulos - ei mitenkään. Eli meidän perheen valinta on muovikorkilliset litran jugurttipurkit.

Seuraavaksi mietin, että en osta lihaa enää muovipakkauksessa vaan käyn kaupassa, jossa on lihatiski ja hintavertailun jälkeen ostan lihat tiskistä paperiin käärittynä (mikäli kilohinta ei ole huimasti korkeampi pakattuun lihaan verrattuna). Tänään ruokalistalla oli kanawokkia. Noh, eipä ollut kanaa lihatiskissä, joten oli pakko ostaa sieltä pakkaushyllystä ja vieläpä maustettua (mitä en yleensä ikinä osta), koska muuta ei ollut. En tiedä onko HK:lla nyt vielä ongelmia tuottaa broiskua kauppoihin vai mikä mättää??

Seuraavaksi pohdittavaksi joutuivat wokkivihannekset... itse vai pakastepussista?! Onneksi en päätynyt pilkkomaan itse vihanneksia, koska meillä oli tänään lähes koko päivän vedet poikki. Vesien katkaisu aiheutui jostain kauempana olleesta vesijohtovuodosta, mutta se vaikutti suuresti meidän perheen elämään. Remonttimiehet eivät saaneet betonia sekoitettua. Tiskikoneen ehdin pyöräyttää varmaan kolme kertaa, kun aina vesi katkesi uudelleen. Samoin kävi pyykinpesukoneelle. On se vesi tärkeää. Kummasti sitä janottikin, kun ei ollut tiennyt ottaa vettä talteen.

Tällaisia aatoksia tänään :)

#muovitonmaaliskuu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti