tiistai 27. maaliskuuta 2018

Elämää poreallaslaatikon varjossa

Olemme nyt noin kuukauden eläneet poreallaslaatikon varjossa. Elämämme muuttui noin kuukausi sitten, kun tilaamamme poreallas saapui pakattuna nätisti laatikkoonsa, joka ei sitten mahtunutkaan sille varattuun paikkaan. Ei kääntynyt kertakaikkiaan - ei etuperin eikä takaperin, ei oikealta eikä vasemmalta. Niinpä se jäi keskelle makuuhuoneemme oviaukkoa. Onneksi pidämme majaamme takkahuoneessa, joten tila ei ihan heti lopu kesken. Siellä oli jo entuudestaan pakastin, vaatteiden tuuletusteline, sauna/pesuhuoneen laatat, kiuas, suihkut, erinäinen määrä kodinhoitohuoneesta remontin tieltä tyhjennettyä rompetta sekä tietysti normaalit makuuhuoneen kalusteet.

Nyt näkyy kuitenkin valoa tunnelin päässä. Torstaina saapuu putkimies ja asentaa suihkut alakertaan, poistaa suihkun yläkerrasta ja tekee muutkin putkihommelit. Allas roudataan paikoilleen pesuhuoneen nurkkaan. Kylpemään emme kuitenkaan vielä pääse. Sähkömies ei jouda meille kuin pääsiäisen jälkeen, joten silloin saadaan allas sähköverkkoonkin.



Saunatilan lasit tulevat vasta muutaman viikon kuluttua, joten löylyihin ei päästä ennen Vappua. Onneksi mökillä on saunottu perinteisesti aina Pääsiäisenä ensimmäisen kerran, joten ei ihan saunomiskulttuuri painu unholaan.

Samalla, kun suihkut valmistuvat alas, saadaan näillä näkymin WC pian ylös ja suihku poistuu sieltä. Muoviton maaliskuu koki kyllä hirmuisen takaiskun, kun Ikean korkeakiiltoiset kaapistot oli suojattu yltäpäältä muoveilla (ensin tosin säikähdin, että ostiko se nyt siniset...).


Kun tämä ruljanssi joskus on valmis, aion aloittaa kuolinsiivouksen ja pistää kaiken ylimääräisen kiertoon! Joka huoneeseen on tällä hetkellä tungettu tavaraa, joka ei sinne vähääkään kuulu. Mutta kaikki aikanaan... kyllä se siitä!





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti