torstai 15. elokuuta 2019

Arki alkaa kolkutella

Mistä tuntee syksyn tuoksun? Sen, että arki alkaa kolkutella ovilla? Mikä laittaa valmistautumaan kylmien ilmamassojen rynnimiseen tänne pohjolaan? Kauppojen kausituotehyllyt täyttyvät koulurepuista, kynistä, viivottimista, pyyhekumeista, penaaleista sekä muista koulun alkuun liittyvistä härpäkkeistä ja vaatevalikoimista. Kysyin meidän koululaisilta, tarvitaanko uudet reput. Ei kuulemma tarvita - ehkä, tai sitten tarvitaankin. Vaikea päätös!. Ehkä pojat on kuitenkin tässä suhteessa helpompia tänä sukupuolineutraaliuden aikana.

Syksyyn liittyy myös ruokalistan päivitys. Sitä meillä tehtiin jo viimeviikolla ja vielä jatketaan. Tällä viikolla mennään näillä ruuilla:

Maanantai:

Tiistai:
  • Pihvit broilerin ohutleikkeestä riisin ja salaatin kera
Keskiviikko:

oli leffapäivä, joten vietiin poppoo Raxiin ja mentiin sen jälkeen katsomaan Aladdin. Leffan musiikki oli huikeaa, kuten aina.

Torstai:
  • Lihapullat ja perunamuusi. Lihapullaohjeita on netti pullollaan. Itse tykkään paistaa lihapullat uunipellillä. Lihapullataikinan teen joko ihan perinteisesti maitoon ja korppujauhoihin tai sitten kermaviiliin. Pienikin outo maku ruuassa voi kuitenkin tehdä sen, että pullat jäävät lautaselle, joten kokki pysyköön lestissään! Tänään kuitenkin vähän päätin irrotella ja lisäsin lihapullataikinan joukkoon fetapaloja ja laitoin pullat paistumaan uuniin tomaattimurskaan. Katsotaan, mikä on tuomio!

Perjantain listalla on kasvissosekeittoa, mutta se saattaa jäädä laittamatta, jos nokka osoittaa perjantaina jollain porukalla kohti mökkiä. Viikonlopun miehitys ei koskaan ole ihan varma, joten menukin päätetään vasta sen selkiydyttyä.

Koska toin mökiltä oman maan perunoita, sipulia ja raparperia. Tällä viikolla herkutellaan todennäköisesti myös raparperivispipuurolla. Pakastimesta löytyy tyttären poimimia mustikoita, joten niistä tehdään Annin ohjeella Parhaita Mustikkamuffinseja.

Aamuisin olen jostain syystä nyt tykästynyt kaurapuuroon raejuuston ja mustikoiden kera. On hyvää ja pitää kylläisenä pitkään. Rekosta ostin nyt myös kauramannaa ja ajattelin siitä kokeilla mannapuuroa, joka yleensä aina palaa meikäläisellä pohjaan. Toivotaan parempaa onnea tällä kertaa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti