tiistai 20. elokuuta 2019

Tiistaina puikot kilkattaa

Tänään on ehditty monenlaista. Tänään kirittiin kiinni eilisiä siivoushommia, kyläiltiin ja leikittiin. Koirien kanssa on heitetty parit lenkit. Vanhempi koiramme täyttää tänään jo 12 vuotta. Niin kliseistä kuin onkin se sanoa, niin aika kuluu äkkiä.

Ruokalistalla piti tänään olla uunilohta, mutta kun verkkokauppa ei sitä toimittanutkaan niin sitten hypätään tänään keskiviikon kookoskanakeittoon. Se on kotikokin ohje. Itse pidän kovasti tuosta kookoksen mausta, mutta koitan silti hillitä sen käyttöä, koska kaikille se ei ole yhtä herkkua meidän perheessä. 



Kookoskanakeitto


500 g Broilerin paistileikettä

4 isoa perunaa
3 porkkanaa
1 sipuli
2 valkosipulin kynttä
1 punainen paprika
1 vihreä paprika
oliiviöljyä
vettä
3 dl kookosmaitoa
1 kasvis- tai kanaliemikuutio
currya
suolaa
mustapippuria
chilimaustetta

Kana pilkotaan. Sipuli ja valkosipuli kuullotetaan. Kana paistetaan ruskeaksi. Porkkanat ja perunat laitetaan kattilaan ja vettä kaadetaan päälle niin, että ainekset juuri peittyvät. Lisätään liemikuutio ja mausteet. Annetaan kiehua ilman kantta. Lisätään pilkotut paprikat ja annetaan kiehua kunnes perunat ovat kypsiä. Lisätään lopuksi kookosmaito ja annetaan levätä kannen alla. Ja eikun syömään.


Meille tosin eilen jäi lasagnea, mutta etenkin lapset ovat nihkeitä syömään samaa ruokaa peräkkäisinä päivinä niin olkoon vararuokana pakkasessa. Sipuleita meillä tällä hetkellä riittää, koska tilatessani äidilleni ruuat verkkokaupasta, tilasin kolmen sipulin sijaan  KOLME KILOA sipulia. Niinpä äitini lahjoitti kaksi niistä minulle.


Olemme pitkin kesää päivitelleet kiertävää ruokalistaa taas uuteen uskoon. Se ei ehkä täytä enää niitä ravitsemuksellisia arvoja, jota sille aiemmin latasin, mutta ehkä se palvelee nyt enemmän perheen makunystyröitä ja tottumuksia.





Illalla alkaa kesätauon jälkeen meidän perheen harrastuksista kaksi eli Parkour ja neulepiiri! Neulepiiristä olen kirjoittanut aiemmin (14.2.2019) Tuusulan kunnan blogissa.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti