maanantai 12. helmikuuta 2018

Viikon ruokalista

Tämän viikon aloittaa jauhelihakeitto. Ohjeesta en ole vielä ihan vakuuttunut, mutta luulenpa haluavani siitä kermaisen ja ehkä tomaattisenkin. Makaronia ei meidän keitosta löydy, koska puolet lapsista ei siitä tykkää. Se on kummallista, enkä tiedä mikä siihen on syynä. Olisko suutuntuma vai mikä, mutta ei laske!

Jauhelihakeiton ohjeita katselin mm.Hellapoliisin, Annan ja Valion sivuilta. Vaikka lopputulos ei noiden ohjeiden mukainen olisikaan, on niitä mukava katsella ja saada vinkkejä. Aina voi kokeilla perheelle syöttää uusia makuja.





Meidän jauhelihakeitossamme oli tällä kertaa seuraavia aineita:

8         perunaa
2         isoa porkkanaa
1         iso sipuli
pala    inkivääriä
pätkä  purjoa
3         valkosipulin kynttä
400 g jauhelihaa
1 prk  Mustapekka ruokakermaa
suolaa, jauhelihamaustetta, mustapippuria ja lihaliemikuutio

Perunat, porkkanat, inkivääri ja purjo kuoritaan, pilkotaan ja viskataan kattilaan. Päälle vettä sen verran, että peittyy, mausteet joukkoon. Keitetään kypsäksi. Sipulit ja jauheliha ruskistetaan pannulla ja maustetaan oman maun mukaan. Kannattaa välttää runsasta pippurin käyttöä tässä vaiheessa, koska ruokakermassa on reilusti pippuria. Jauheliha ym. keiton joukkoon ja annetaan hetki vielä muhia. Ruokakerma päälle, maistetaan maut ja soppa on valmis! Lisukkeeksi leipää ja jälkkäriksi pannaria.



Lapset tykkäävät kiisseleistä, joten tekaisin sellaisen iltapäivän välipalaksi punaisista viinimarjoista, mansikoista ja vadelmista.  


Maanantai

     Jauhelihakeitto

Tiistai

     Savukala

Keskiviikko

     Broilerikasviskastike

Torstai

     Lindstömin pihvit

Perjantai

     Maksalaatikko

Viikonlopun ruuat mietitään sitten erikseen, koska meillähän alkaa HIIHTOLOMA!!

Tämä sivu päivittyy tästä viikon mittaan, kun ruuat valmistuvat!

2 kommenttia: