Jauhelihakeiton ohjeita katselin mm.Hellapoliisin, Annan ja Valion sivuilta. Vaikka lopputulos ei noiden ohjeiden mukainen olisikaan, on niitä mukava katsella ja saada vinkkejä. Aina voi kokeilla perheelle syöttää uusia makuja.
Meidän jauhelihakeitossamme oli tällä kertaa seuraavia aineita:
8 perunaa
2 isoa porkkanaa
1 iso sipuli
pala inkivääriä
pätkä purjoa
3 valkosipulin kynttä
400 g jauhelihaa
1 prk Mustapekka ruokakermaa
suolaa, jauhelihamaustetta, mustapippuria ja lihaliemikuutio
Perunat, porkkanat, inkivääri ja purjo kuoritaan, pilkotaan ja viskataan kattilaan. Päälle vettä sen verran, että peittyy, mausteet joukkoon. Keitetään kypsäksi. Sipulit ja jauheliha ruskistetaan pannulla ja maustetaan oman maun mukaan. Kannattaa välttää runsasta pippurin käyttöä tässä vaiheessa, koska ruokakermassa on reilusti pippuria. Jauheliha ym. keiton joukkoon ja annetaan hetki vielä muhia. Ruokakerma päälle, maistetaan maut ja soppa on valmis! Lisukkeeksi leipää ja jälkkäriksi pannaria.
Lapset tykkäävät kiisseleistä, joten tekaisin sellaisen iltapäivän välipalaksi punaisista viinimarjoista, mansikoista ja vadelmista. |
Maanantai
Jauhelihakeitto
Tiistai
Savukala
Keskiviikko
Broilerikasviskastike
Torstai
Lindstömin pihvit
Perjantai
Maksalaatikko
Viikonlopun ruuat mietitään sitten erikseen, koska meillähän alkaa HIIHTOLOMA!!
Tämä sivu päivittyy tästä viikon mittaan, kun ruuat valmistuvat!
Jauhelihakeitto oli tosi hyvää
VastaaPoistaNiin munkin mielestä :)
VastaaPoista