torstai 27. syyskuuta 2018

Vihalista

Negatiiviset tunteet syövät miestä (onko tälle joku sukupuolineutraali vastine?). Ne suorastaan näivertävät sisältäpäin ja hapannuttavat. Ennnen puhuttiin seitsemästä kuolemansynnistä. Muistatko mitä ne olivat? Niistähän oli leffakin (Seitsemän). En olisi minäkään muistanut, mutta onneksi on google: ylpeys, kateus, viha, laiskuus, ahneus, kohtuuttomuus/mässäily ja irstaus. Näiden sanotaan voivan antaa kuolettavia iskuja rakkaudelle. Näin varmasti onkin. Minun tarkoitukseni oli nyt keskittyä tuohon vihaan.

Olen kertonut useille ihmisille vihalistastani ja saanut erilaisia kommentteja. Joku hätkähti listani nimeä. Sanoi sitä kovin voimakkaaksi. Sen pitää ollakin vahva, jotta se pystyy pitämään sisällään niitä tunteita, mitä en halua pyörittää päässäni ja mielessäni aamuyön pimeinä tunteina. Tiedätte sen tunteen, kun joku asia jää harmittamaan tai joku tekee jotain, mikä saa vihastumaan tai ärsyyntymään. Sitten pyörität sitä asiaa ja sen herättämää tunnetta ja asia kasvaa sisälläsi vielä isommaksi. Joskus saattaa jopa tulla kärpäsestä härkänen. Tällöin astuu vihalista kuvioihin. Oikeastaan välttämättä ei ole kyse edes vihasta vaan ennemmin ärsyyntymisestä, loukkaantumisesta ja vihastumisesta sekä niiden vastapainona asioista, jotka saavat iloiseksi ja yllättävät positiivisesti.

Kännykässäni on muistio, jossa kymmenkohtainen listani on. Aluksi laitoin listalle vain negatiivisia asioita. Listalle pääsivät niin pöydälle unohtuneet muruset/pussinsulkijat (tästä on tullut ihan vitsi meidän perheessä niin monia vuosia olen niistä rähjännyt) kuin lasten noudattamattomat säännötkin sekä muut ärsyttävät asiat. Ehkä ne asiat nyt eivät aivan tuota luokkaa ole, mutta siinä vähän esimerkkiä. Kun ne on kirjattu listaan, niitä ei tarvitse enää pyörittää päässä eikä elämä pyöri negatiivisten asioiden ympärillä. Helposti elämä nimittäin jumittuu negatiivisten asioiden ympärille etenkin kun ilmassa on runsaasti teiniangstia. Ei enää tulekaan nähtyä niitä hyviä asioita ollenkaan vaan jäädään negatiivisuuden kierteeseen.

Koska koen kuitenkin olevani positiivinen ihminen, aloin lisätä listaan myös mukavia asioita, jotka toivat hyvän mielen. Täytin listaa lopusta alkuun ikävillä, vihastuttavilla asioilla ja alusta loppuun mukavilla, iloisilla asioilla. Tavoite olisi, että mukavat asiat pystyisivät 'syömään' negatiiviset asiat. Ihan konkreettisesti olen kokenut tämän listan auttavan.

Olisko sulla käyttöä tällaiselle listalle? Kuulen mielelläni kommentteja, jos päätät kokeilla!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti