keskiviikko 31. lokakuuta 2018

Aikasiepot

Kännykkä (lat. Cellular phone) on Aikasieppoihin kuuluva heimo, johon lukeutuu useita alalajeja. Kännykät talvehtivat Suomessa. Erilaisilla somekanavillaan, sähköpostiin kilahtavilla viesteillään, uutisilmoituksillaan ja peleillään se houkuttelee luokseen kuin kirkas kukan väri kimalaista. Se on täysin kesy ja viihtyykin mielellään ihmisen käden lämmössä. Se pitää, kun sitä sormin hyväillen hipsutellaan. Tällöin se kujertaa mitä erilaisempia ääniä.

Aikasieppojen kanssa kuluu helposti tunti jos toinenkin. Ajan määre 'ihan kohta' saa aivan uuden merkityksen näiden vekkulien kanssa puuhastellessa.

Teinien on todettu selviytyvän parhaiten tasapainoilusta Aikasielppojen kanssa. Monet aikuiset eivät kykene vastaavaan multitaskaukseen. Esimerkiksi tiskikoneen tyhjennys (mikäli teini joskus tästä puuhasta tavataan) onnistuu loistavasti Aikasiepon tuottamaa räppiä korvanapeista kuunnellen ja samalla ystävien kanssa snäppäillen.

Aikuisten iltakin sujuu rattoisasti sohvalla Aikasiepon kanssa. Siepon tarjoamat asiapitoiset tutkimukset aiheesta 'ole aidosti läsnä lapsillesi' on pakko juuri sillä hetkellä lukea Aikasiepon niitä tarjotessa vaikka Maija-Matti olisi jo viisi kertaa yrittänyt kertoi, miten Pekka-Ulriika tönäisi häntä koulussa. Lapsen peliaikahan Aikasiepon kanssa meni jo umpeen.

Mutta kuka vahtii aikuisen peliaikaa?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti