Kasvissosekeitto
Riittää noin kuudelle hengelle3 porkkanaa
1 bataatti
4 perunaa
1 omena
1 sipuli
4 valkosipulin kynttä (tai maun mukaan)
vettä
100 g tuorejuustoa (käytin eilen puolikkaan Pirkka parhaat -mustapippurituorejuustosta)
1 tlk ruokakermaa
Kasvisliemikuutio
suolaa
mustapippuria
Juurekset ja hedelmät pilkotaan kattilaan. Lisätään vettä niin, että peittyvät. Kasvisliemikuutio heitetään mukaan. Keitetään pehmeiksi. Keitinvesi kaadetaan siivilän avulla toiseen kulhoon talteen. Kaikki aineet soseutetaan ja joukkoon lisätään tarvittava määrä keitinlientä, jotta on sopivan paksuista. Joukkoon lisätään juusto ja ruokakerma. Pidetään keittoa sen verran lämpimänä hellalla, että juusto sulaa joukkoon. Lopuksi maustetaan kukin haluamallaan tavalla. Tähänhän sopii hienosti kaikki yrtit.
Kaverina keitolla on meillä yleensä patonkia tai paahtoleipää sekä päällä raejuustoa niille ketkä haluavat.
Aikaa vievin osuus on tuo kuoriminen - siihenkin voi käyttää lapsityövoimaa. Sittenhän ne kiehuvat itsekseen, kun muistaa välillä vähän pienentää levyn lukemia. Siinä ehtii hyvin lukea muutaman sivun uusinta lehteä tai plärätä facebookkia :)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti