perjantai 10. toukokuuta 2019

Viikonloppu Yyterissä


Saimme aikuistuneilta lapsiltamme joululahjaksi lahjakortin kylpylään. Niinpä äitienpäiväviikonloppuna pääsimme sen vihdoin hyödyntämään. Samalle viikonlopulle osui Olli Lindholmin muistokonsertti, johon sain liput hankittua. Tämä viikonloppu on pieni hengenveto hektiseen arkeen. Rentoutumista, ajatusten siirtämistä mukaviin asioihin ja yhdessäoloa puolison kanssa. Voimme katsoa  TV:tä sängyssä, koska kukaan muu ei nuku huoneessamme. Luultavasti saamme syödä myös ruokamme ilman, että kukaan pyytää maitoa, leipää tai pilkkomaan lihan. Katsotaan mitä saamme tästä irti. Pysykää kanavalla, jos haluatte kuulla viikonlopustamme.

Yyteri beach


Lauantai käynnistyi perushotelliaamiaisella. Miehen sanoja lainatakseni, olemme niin lännessä, että karjalanpiirakoita ei ollut tarjolla. Sen sijaan olimme niin lähellä Tampereen vaikutuspiiriä, että mustaamakkaraa löytyi tiskistä.

Aamupalan voimin lähdimme tyhjälle rannalle haistelemaan merta ja kulkemaan dyyneillä.


Kallo


Seuraava kohteemme oli Kallo ja Uniluodon puutaloalue Mäntyluodossa. Meri on elementti, johon en kyllästy. Sitä voin katsella loputtomasti, kuunnella sen kohinaa ja haistella sen suolaista tuoksua.

Uniluodon puutalot houkuttelevat samaisesta syystä. Ne ovat lähellä merta ja ne ovat persoonallisia.


Reposaari


Reposaariturneemme aloitimme Tahkoluodosta, mutta se reissu jäi lyhyeen suljettujen puomien vuoksi. Seuraavaksi suuntasimme Junnilaan ja takarannan kalliolle, kuten niin usein ennenkin. Antaa kuvien puhua puolestaan.

Takaranta


Unisieppari?


Baadi eli kylpyhuone

Meillä oli tarkoitus mennä lempipaikkaamme Merry Monkiin syömään, mutta muutimme mielemme nähtyämme ikivanhan Reposaaren ravintolan olevan auki. Se on tällä hetkellä Suomen vanhin auki oleva ravintola, koska Ravintola Kaisaniemi teki konkurssin. Suuntasimme siis kalapöydän ääreen ja se oli herkullista edellyttäen, että pitää kalasta. Olimme ainoat asiakkaat.










Ei kommentteja:

Lähetä kommentti